Torsdagkväll i Kisa och fredagkväll framför tentan

Igårkväll bar det av till Kisa för att fira Carina som fyllt 27 år (Eller 50..) Vi började med en fördrink och begav oss sedan iväg mot resturangen där vi skulle äta. Där blev det ytterligare en fördrink och därefter bjöds det på jättegod köttgryta. Mycket trevlig kväll. Ett av kvällens heta samtalsämnen var att Maria gjort en applikation på facebook som "avslöjade hennes smeknamn", vilket vad Bad Girl. Mycket kul tyckte vi andra, även om Maria var mindre road =P Var ju själv tvungen att göra testet på fejjan när jag vaknade och mitt smeknamn blev Blondie. Var får de allt ifrån? Nog för att jag var blond som liten men....

Dagen har tillbringats framför datorn tillsammans med min plågsamma hemtenta. Jag har stora skrivproblem och lyckas inte producera någon text alls. Har med andra ord en kul helg framför mig... Dessvärre ska mamma och pappa åka med familjen Viklund den yngre på höstmarknad i Vimmerby imorn. Och jag bara måste följa med! Det gör att jag kommer få sitta hela kvällen ikväll... underbart. Som tur är har jag en stor skål godis bredvid mig så det ska nog gå bra. Hoppas jag. Nej, inte tid att sitta här längre! Tentan kallar.....

Vintertider och tentatider = mörka tider

Hej hopp!

Som jag nämnde i tidigare inlägg är jag i full gång och skriver på min hemtenta. Redan innan vi fick ut den misstänkte jag en fallbeskrivning och att vi skulle sätta in behandlingsinsatser till familjen. Jag hade rätt MEN vi skulle tydligen skriva fallbeskrivningen själva.. buhuu.. Så dagen har tillbringats framför datorn och i ett desperat försök att hitta på en familj som inte är för problematisk, men inte heller för lätt. Nu har jag iallafall en plan och den blir det till att följa. Har pluggat hemma hos Hanna idag och så ska det bli imorn med. Skönt att ha nån bredvid sig, som ser till att man inte gör massa andra saker istället. Sen att vi båda sitter på msn och facebook, och pratar med varandra genom datorn istället för "över bordet" är en annan femma. Nåja, det blev även lite kladdkakebakande och kaffedrickande så vi höll oss vakna =)

Har även hunnit med en måltid hemma hos föräldrarna idag plus en storhandling. Skönt att äntligen ha kyl och frys fyllda igen. Katastrofen uppstod imorse då kaffet tog slut, och då går det minsann inte att skjuta upp handlingen längre.

Imorn ska jag upp kl. 6.30. Då lär det vara kolsvårt ute. Satt och kollade på kort från datorn och hittade lite bilder från min och Camillas resa till Australien förra julen. Åh vad jag vill åka till värmen nu!!!










Är det nån som vill ta med mig på en solsemester så tackar jag inte nej =) Måste väl ta och ställa mig vid spisen nu. Kan vara bra att ha något att äta imorn. Att leva på enbart kladdkaka är inte något som rekommenderas...

Två dagar..

Imorn eftermiddag får jag ut min hemtenta så jag varnar för tråkiga inlägg inom den närmsta tiden =)
Jag har iallafall förberett mig genom att storstäda mitt hem. Vet hur det brukar se ut efter en tentavecka och man behöver ju inte börja på "minus". No nooo...

Helgen har varit lugn. Jag har pluggat massa KBT och umgåtts med kompisar. Har inte mycket mer att berätta... Jo, lite cred till min äldsta brorson som har sovit borta en hel natt med kompisar i helgen. Han har nämligen varit på läger. Vad stor han börjar bli :/ Snart kommer han inte uppskatta Busfabriken med mig längre... maah..

Shopping

Igår var jag och Emma på MQs nyöppning. 100 kr rabatt för varje 500 kr man handlade för =) Toppen tänkte jag eftersom jag spanat in en PEAK-jacka för 3000 kr. Väl där var inte jackan så spännande som jag mindes den, och definitivt inte värd 3000 kr... Hittade iallafall en annan jacka, en parkas, och en "pippi-tröja". Mycket nöjd. Alltihopa för endast 2049 kr. (Och då var jag tvungen att köpa ett par strumpor också för att det saknades 2 kr för att komma upp i jämna femhundringar..). 500 kr "rikare" begav jag mig hem till föräldrarna och åt middag.

Kvällen tillbringades i soffan tillsammans med mitt arbete om skilsmässa, barnsamtal och professionalitet. Lyckades åstakomma 5 rader så idag är det jag som "tar ledigt" från föreläsning nummer två och hetsskriver. Ikväll ska jag nämligen äta middag med frugan och därefter möta upp mitt Zelmani-gäng och gå på konsert. Ska bli kul =)

Nu är det iallafall dax att återgå till kaffet!

3 dagar kvar till helg

Tisdag och redan slutkörd. Jag vill ha helg!! Helst igår... Ska dessutom till Norrpan varje dag den här veckan. Ingen rast och ingen rooo... Som tur är ska jag på konsert 3 av 3 på torsdag. Sophie Zelmani. Synd bara att jag inte kan några låtar, men än är det inte försent att lyssna in sig :)

I helgen ska jag och Hanna iallafall på stan (och shoppa? Ja tack). Vi ska även försöka oss på att baka cupcakes, hur nu det ska gå? Jag fantiserar om att de ska bli goda, snygga, sockriga och coola. Helst med en snygg sockerfigur på toppen. Börjar inse att jag kanske får nöja mig med att de ska smaka gott. Vi har storslagna planer för hur de ska se ut iallafall och Hanna är ju lite estetiskt lagd så det kanske finns lite hopp?! Har ni tur kanske det kommer upp en bild ;) På lördagkväll ska jag på nattligt besök i form av en Alex. Wehuuu :D

Nä, har faktiskt inte så mycket mer att delge förutom att vi hade en bra BRIS-föreläsning idag och att jag har varit på gymet och kört cross och core. Duktig flicka. Nu blir det duschen!

G +

Är det okej att få G + på en hemtenta när man läser på universitetet? Det gynnar ju inte mig ett dugg... Känns snarare lite retsamt. Som att säga: ÅÅÅÅh vad du var nära VG, men tyvärr var du inte tillräckligt bra! :(

Jag har iallafall hittat en PEAK-jacka idag som jag vill ha. Kostar bara 3000 kr, helt klart köpvärd!

Nä nu ska jag tjura framför Paradise Hotel

Pauline <3 Kaffe

Då var det måndag morgon igen. Börjar känna att tiden går lite för fort för nu är det bara 13 veckor kvar till examen.... ÅNGEST!! Och lika stor ångest är det att kolla på högen av böcker som ligger framför mig, och bara väntar på att bli lästa...

Helgen är över och hur fredagen artade sig har ni redan fått läsa. I lördags städade jag hela lägenheten, våttorkade golvet och tvättade. Pluggade dessutom några sidor. Därefter vad jag så trött så jag stupade i sängen och vaknade upp lagom till 16. Då var det bara att hoppa in i duschen och göra sig iordning. Kl 17 skulle jag nämligen bli upphämtade av föräldrarna. Kvällen tillbringades i Rimforsa och med country konsert för världens barn. Enligt facebook, typ 40 attendade människor. När vi kom dit fick vi med nöd och näppe parkeringsplats. Och kyrkan, där konserten var, var full. 40 blev raskt cirka ja... (dålig på att uppskatta) men 500 pers kanske? Kanske dax för pensionärerna och barnen att skaffa facebook så eventet kunde visa rätt siffror ;)

Kvällen avslutades hemma hos Thostrups med hemmagjort pizza och sen fick jag bära en sovandes Levi till bilen. Han skulle nämligen sova hos farmor och farfar (aka mamma och pappa).

Söndag. Söndagmiddag på Mc Donalds. Sen var det bio-tajm med godis. Vi såg Marmaduke och den var faktiskt riktigt bra =) Hade nog inte kommit iväg och sett den om inte äldsta brorsonen varit med men helt klart sevärd var den! Den hade allt en film ska ha; humor, spänning, vänskap, romantik och ondska. Och allt ur ett hundperspektiv :D

Eftermiddagen avslutades med ett Body pump-pass med Emma. Kände jag var tvungen att kompensera för hamburgaren, pommesen och godisen.. hehe..

Och rubriken då? Har inte så mycket med inlägget att göra men jag dricker faktiskt morgonkaffet nu. Så de så.

Jag ska aldrig mer åka tåg..

Igår skulle jag träffa Emma 16.30 vid resecentrum. Då jag hoppade av min buss 16.13 hann jag höra det sista av ett meddelande som skreks ut i högtalarna. Någonting om Linköping, Norrköping och spårändring. Gick till pressbyrån för att köpa en chokladkaka (som för övrigt kostade 32 kr. Tur den var god) och där var det tjockt med folk. Började såklart ana oråd och trängde mig fram till tv-apparaterna. "På grund av signalfel är det förseningar sträckan Linköping- Norrköping". Jahaa. När Emma kom vid 16.25 hördes ett nytt meddelande.

- Tåg mot Norrköping kommer strax in på spår två och beäknas avgå 16.33

Hurra tänkte vi. Bara 5 minuter försenat. (Kan ju tillägga att både Emma och jag var rejält hungriga). Vi gick till spår två och när vi kommer upp på perongen åker ett tåg därifrån. Nåja tänkte vi, det skulle säkert till Mjölby, ett nytt tåg kommer nog snart. Och mycket riktigt, ett nytt Östgötatrafikentåg rullar in på perongen. Alla passagerare hoppar på (Och det var inte få ska jag säga. Eftersom det var förseningar så var det tjockt på tåget). När alla satt sig och vi är redo för att åka ropar tågvärden ut:

- Vi har fått information om att det här tåget kommer att gå till Mjölby

Ehhh jaha!!! Det gick ju ett tåg till Mjölby för 5 minuter sen men... Det var bara att hoppa av igen. Väl ute på perongen:

- Tåg till Norrköping kommer gå från spår 4, 16.48. Mot nästa spår! Där står ett tåg och väntar. Jag har precis hoppat på tåget då tågvärden säger:

- Vill göra er observanta på att detta tåg går till Mjölby.

Är det ett skämt eller???? Nu ska tre tåg gå till Mjölby inom 15 minuter, och ingenting till Norrköping. Jag hoppar av tåget och vet inte om jag ska skratta eller gråta. En röst i högttalaren säger:

- Tåg till Norrköping går från spår två.

Men där var vi ju nyss!! Går ner i "underjorden" igen. När vi är påväg upp på spår två (IGEN!) så säger rösten i högtalaren.

- Tågen är inställda och ersättningsbuss kommer komma till hållplats D2.

Crap... Det var kallt och vi var hungriga. Gick till D2 och fick vänta där i 60 minuter innan bussarna kom.... Alltså helt sjukt... Jag köper att det är signalfel för det kan inte Östgötatrafiken göra så mycket åt. Men att informationen är så katastrofalt dålig, DET är deras fel!

Väl framme i Norrköping, 2 timmar försenade och jättehungriga, sprang vi till Max. Vägen var lång och rak och Max "föravann längre och längre bort" ju närmre vi kom :( Take away blev det och mina pommes åts i farten medans vi sprang. Hem till Lena. Pust ut i 20 minuter och äta upp hamburgaren. Till Flygeln. Tur att konserten var kanon iallafall!!! =) Johnossi gjorde att kvällen slutade bra, mot alla odds.

Kan tillägga att jag var orolig när vi skulle åka hem. Tänk om samma sak skulle hända nu?! MEN, tåget kom i utsatt tid och jag hann med min anslutningsuss. Pjuuh..

Nä nu ska jag tvätta!

Ändrade planer

Dagen ser ut som följer:

- Body pump
- Stan
- Norrköping och JOHNOSSI

(Jag är bra på att skjuta upp tråkiga saker... Ni ser själva vad som fattas från förra listan...)

=)

Fredag!!!

För det första vill jag uttrycka min besvikelse över att tv6play.se tydligen har börjat ta betalt för att jag ska få titta på Paradise Hotel. Katastrofalt!!!! Eller är det bara jag som inte vet hur man gör? Tips mottages tacksamt :)

Igår var en effektiv pluggdag. Läste ut hela "BRIS-boken", slutet av "föräldrafokuserat arbete med barn" (Det tråkigaste jag nånsin läst... typ...) samt 70 sidor i "ta föräldrar på allvar". Nu kommer jag låta grinig men jag blir faktiskt störd när folk sitter och pratar jättehögt på bibloteket. Om man viskar eller pratar lite lågt om skolarbete kan jag köpa den men när man sitter och pratar om mat i normal samtalston, om inte lite högre, då blir jag sur.... Ja, det där var dagens i-landproblem men nu känns det bättre =) Hann dessutom med ett träningspass på gymet och hämtade en blomma hos föräldrarna.

På dagens schema står:
- Body pump
- Städa
- Läsa klart "ta föräldrar på allvar"

Kvällen är hittills oplanerad! Får se om det blir socialt umgänge eller soffan =)

Föll just i fällan.

Efter att ha kört crosstraining och därefter ett core-pass, samt ätit nyttig mat, föll jag i fällan. Sockersuget blev för stort så jag praktiskt taget sprang till frysen och grävde fram några gamla chokladmuffins. Och nu ligger de i magen :( Crap...

Igår var en bra dag. Det var sol ute och jag och Hanna var på toppenhumör och skuttade till bussen efter föreläsningen. Det bar därefter iväg till IKEA där jag äntligen fick köpa mina små matlådor. Har insett problemet i att min frys är minimal så jag var tvungen att investera i matlådor som inte tar för mycket plats. Jag är inte dum jag inte ;) Dagen slutade inte sämre då IKEA tydligen har börjat sälja revbensspjäll med tillhörande BBQsås. Dem tillsammans med en sallad blev min middag och behöver jag tillägga att det var gott?

Eftersom jag började förra stycket med "Igår var en bra dag." så undrar ni säkert vad som ska hända härnäst? MEN, idag har varit en lika bra dag =) Hade färdighetsträning där vi planerade utredningssamtal och förslag på insatser. Det var spännande. Särskilt som seminarieledaren började med att säga "Okej, då kan ni sätta igång". Hehe, vi hade ingen aning om vad vi skulle göra då vi tydligen inte läst studiehandledningen så bra, som sa att det var vi som skulle hålla i seminariet ;) Nåja, vi fann oss snabbt och lyckades utreda en bra bild av familjen och problemet. Cred till oss! Efter färdighetsträningen var det examensmöte och därefter en fika med Simon. Sen bar det av hem igen och mot gymet. Det där core-passet var inte att leka med kan jag tala om. 30 minuter mage och rygg var mer än jag klarade av :/ Men nu är planen följande: Core på tisdagar, bodypump på torsdagar och bodypump på söndagar. Hur länge tror ni den planen håller?? Vinnaren får ta över mitt träningskort =P

Body pump

Jag vet nån som inte kommer kunna gå imorn. Hela kroppen skakar fortfarande. Nåja nu är jag, Emma och Hanna på gång. Core och Crosstraining på tisdag =)

Nu väntar sängen, godnatt!

40 läsare

Intressant att se att 40 läsare bemödade sig att läsa min blogg igår. Har jag ens så många vänner? =P

Gårdagen spenderades i Rimforsa tillsammans med Johan + familj. Gick i skogen och plockade svamp. Sen var det ju lördag och då måste barnen få godis. Tro´t eller ej, men jag var duktig och avstod. Köpte en tidning istället som jag såklart glömde! Baah..

På kvällen var jag hos Emma. Tanken var att göra potatispizza, men då vi såg att degen skulle jäsa i 2 timmar tog hungern över och vi gjorde vanlig pizza istället. Mycket smidigare :) Sen gick vi till Slivers Lounge och hängde. Trevligt trevligt! Vaknade 11 imorse och det måste nästan vara rekord.. Hela dagen bortsoven men nu väntar en skolvecka så det kanske var behövligt!

Jag ska förresten toasta på Socionomsittningen. Be there! =)

Lördag morgon

Hade en jättekul kväll igår. När jag var påväg hem med The Campusbus så träffade jag på Anna som upplyste mig om att hon och gänget skulle till [HG] på kvällen. Jag var inte sen att haka på och det var jättekul. Träffade Erica från jobbet som precis kommit hem från Kina och gissa om jag blev sugen på att åka dit och shoppa igen!! Så snälla tomten, i julklapp önskar jag mig ett jobb, en lägenhet och en resa till Kina =) Jag och Erica planerade iallafall att åka på SPA och det vore ju inte helt fel kan jag säga! Ska genast kolla upp lite alternativ!

Nåja idag är det lördag och på dagens schema står fika med Anna och att träffa Emma. Borde ta en prommenad/träna också. Och kanske en sväng till Ikano. Och kanske plugga och städa.. Är det inte meningen att man ska vila på helgen? Jag har nästan mer att göra då, än i veckorna..

Längtar efter mina brorsöner också. Hade en föreläsning förra veckan om stress och då tog föreläsaren upp att man blir lugn (!) (Oj oj oj..) av barn. Måste innebära att man blir lugn för att man kopplar bort allt annat. För jag kan ju inte påstå att mina tre knattar är lugna :)

Naej, dax att ta tag i dagen!

Hohoooo

Surprise! Fick ett plötsligt infall att jag skulle blogga and here I am... :P

Ska snart ner till stan och ställa om mina nya glasögon lite. Japp, jag har äntligen köpt nya. När jag var på synkontroll för några veckor sedan fick jag veta att mina gamla glasisar var så dåliga att jag inte ens för köra bil i dem.. oj oj tänkte jag.. Tur att jag köpte nya då! =) Dock sitter de lite för löst och halkar ner på näsan så nu ska jag ta tag i det och ställa om dem lite (ja, inte jag då.. överlåter det till proffsen..) Ska även spendera lite pengar på två nya ögonskuggor, rekommenderade av Hanna.

Kl 14 går bussen till Norrköping. Hur kan man lägga ett seminarium 15-17 en fredageftermiddag.... usch..

Har faktiskt börjat inse att jag är färdig Socionom om 14 veckor.. shit.. Blev så uppenbart när vi här om dagen planerade vår examenssittning. Har dock starta planer på att flytta söderut och ta en masterexamen i kriminologi. Men det är först nästa höst så om nån har ett vik att ge mig i ett halvår är det bara att höra av sig ;) Och om nån har en bostad också för den delen. Kommer ju bli utkickad från den jag har nu i slutet av januari :/ Nåja, det löser sig. Eller hur Ass? :)

RSS 2.0