Nu äre söndag, igen!

Vad veckorna går fort...

På fredagen åkte jag till Norrköping med min och Hannas (jag agerade privat tentaåterlämnare) tenta i högsta hugg. Den skulle lämnas i en låst låda utanför T´s rum. Den låsta lådan var en skokartong.. haha..ja för den kan man ju inte bryta sig in i?! =O Sen ringde jag Hanna för att meddela att det var klart och hon uppskatta inte riktigt mitt otroligt roliga skämt om att jag tappat hennes tenta i tuggen =P Fredagen avslutades med en föreläsning.

Sen blev det fika på stan och jag åt en brownie som var jättekladdig, men ack så god!! En sväng på stan för att köpa nagellack och 17.30 träffade vi upp Anna och Frida utanför Ica. Vi + Rindi som var med redan innan skulle ha fredagsmys med taco. Undrar varför att älskar guacamole? Dubbel sats gick åt :)

Vi åt hos Anna och jag och Rindi roade oss med att sjunga disneylåtar (eller skrika.. alt sjunga väldigt falskt). Kul va de iaf =) Vidare till Vattentornet som är en studentpub där vi träffade på Alexx, Andreas, Hanna, Madde och Peter. Drack en svart-vinbärsöl som smakade saft. Farligt! Men det var inte så farligt upptäckte jag sen när det visade sig vara en 3,5a :)

Lördagen började med en hotellfrukost á la Rindi. Sen åkte vi ut till Vi ut till Vilbergen och tittade på elitbowling. Nu har jag vidgat mina vyer. Men det var faktiskt spännande, även om jag inte förstod poängsystemet!

Hem till Linköping och lunch hos mamma och pappa. Fick en ny kokbok så ikväll ska jag laga pastagratäng med massa rotfrukter, yey 8)

Deckade i sängen redan kl 21.30, helt utmattad. Tror inte jag vaknat en enda gång inatt så då har jag nog sovit djupt. Snart ska jag till Rimforsa och va barnvakt åt Olle :)


Snart så!!!

Nu är hemtentan skickad till mamma som får agera kritiskt öga. Sen ska det "mindre bra" ändras och sen är den klar för utskrift och ska bara skickas till urkund. ÅÅÅÅÅH vad skönt!!! Dagen har sett likadan ut som gårdagen. Häng framför datorn. Men en långpromenad har hunnits med och snart ska jag gå till gymet och träna upp mig inför beach 2010 (som kommer spenderas på Kisas kommunhus, yes =P) Nåja, tre veckors semester blir det iallafall och då skulle en sol- och badsemester inte sitta helt fel =)

Tom i huvudet och ont i nacken

har suttit med tentaskiten hela dagen. Nu har jag iallafall lyckats producera 3 sidor. Bara 3 kvar... Vet knappt vad jag heter längre och nacken gör ont eftersom jag suttit som en hö-säck framför datorn i 12 timmar nu. Har iallafall lyckats ta mig ut på en långprommenad så lite cred ska jag ha =) Har även hunnit med att äta lunch med pappa på Victor´s och shoppat en I-phone. Dock tyvärr inte till mig! Ledsen för tråkiga inlägg men jag är lite isolerad nu under tentan. Gör liksom inte så mycket förrutom att sitta framför datan =/ Jag ska bli roligare jag lovar... =)

Har förövrigt spillt Ben&Jerryglass i min Patton-bok... haha.. nu blir jag påmind om "Half baked" varje gång jag läser om kriterieurval (vilket förhoppningsvis inte blir så ofta... =P)

God natt, nu blir det sängen!


hemtenta

nu kommer ytterligare ett klago-inlägg. Det får ni stå ut med den här veckan. Var på handledning igår i norrköping inför vårt pm och vi måste nog tänka om lite och ändra syfte och frågeställningar.. attans... vi har ju inte all tid i världen.. that´s the problem...

Påväg hem insåg jag att mitt syfte till hemtentan inte va de bästa (syften försvårar mitt liv just nu, så enkelt är det). På kvällen satt jag och slet mitt hår för att jag inte kom på något. Känns stabilt att inte ens kommit på ett syfte när halva tentaperioden har gått... Som tur är fick jag lite idéer av Anna så nu är syftet skapat och jag ska sätta igång och skriva. I hets!!!

Idag är en "tycka-synd-om-mig-själv"-dag

Sov dåligt inatt hos mamma och pappa. Gästsängen var påtok för korvbrödsformad så det slutade med att jag la mig på golvet. Upp i ottan för att hjälpa pappa skjutsa bilen på service. Hem och öppna mailen. Fick till min fasa se en urjobbig hemtenta som jag inte alls vill skriva. Bläää... har iallafall lyckats knåpa ihop lite över en sida men den där modellen man ska beskriva va väl inte alltför upphetsande. Har enbart ätit onyttigt idag också. Hamburgare, Ben&Jerry-glass, bullar och varma mackor. Det är sånt här som kallas tentatider!!

Hann med en sväng på biltema och två besök på Maxi också. Skulle köpa en sån där penna på biltema som är som tipex och tar bort bläck. Upptäckte nu när jag kom hem att jag inte alls köpt en sån. Blev tydligen en lim-penna istället, hurra!! :(

Till råga på allt håller jag att bli sjuk. Ont i halsen och lederna/musklerna.. hurra igen... Kanske dax att lägga sig snart så jag får vakna och fortsätta med tentan...

Okej nu ska vi försöka se positivt här:

* Alla jag pratat med tycker också tentan är svår, vilket måste innebära att jag inte är trög =)
* Pappa öppnade plånboken på Maxi vilket resulterade i gratis mat =)
* Ett nytt lim-stift kommer säkert till användning =)
* Jag har börjat se fram mot London grymt mycket =)
* Får jag inte VG i kursen går jag inte under =)
* Snart får man reda på vad man får tillbaka på skatten =)
* 8 veckor i Kisa i sommar, toppen!! =)

Sådär nu är jag glad igen. Nu ska jag hoppa in i duschen och inviga mitt nya schampo. Sen blir det sängen så man får sova ut lite och vakna frisk imorn, tjao!

Söndag 10.03.14

Läste på facebook att det är PI-dagen idag 3.14... haha... nördigt =P Men lite kul!!

Helgen då:

Fredag. Jag och Alexx skrev Pm på HumSam hela dagen. Mycket kaffe blev det och nu är tre sidor producerade. Bara 7 kvar :/ Måste ju tillägga att jag åt en god bulle också. Stor var den och kostade bara 5 kr. Kunde bara inte säga nej... vilket affärsknep... jag köper för att det är billigt, inte bra!! Alexx var mer nyttig (och tråkig) och åt två bananer =P

De ringde från Kisa också och berättade att jag har fått 8 veckor sommarjobb, wehuu! Blev ju lovad 5 v sist jag va där men nu har de tydligen utökat. Passar mig utmärkt :D Börjar torsdag 17 juni och kör på i 8 veckor. Kan ju inte bli bättre än så. Får ju tre veckor semester sen innan skolan börjar också. Ibland har man flyt!!

Klockan 16 packade vi ihop våra prylar och begav oss hem för 30 minuters vila. Sen tog vi bussen in till stan. Det var nämligen myskväll hos Elin som stod på schemat. När vi kom dit åkte vi till Maxi och handlade. Blev fläskfilé, ugnstekta grönsaker, bea-sås, hallon/blåbärspaj och godis. Behöver jag tillägga att man blev mätt? Elins vovve Noz var lika galen som vanligt. Han hade en vidrig anka som såg ut som en stor boll. Den var slemmig och hårig och självklart skulle Noz kasta den i vår paj!!! Blööö... Som tur va innan den åkte in i ugnen så forhoppningsvis försvann bacillerna. Men vi får väl se... kanske växer ut en hundsvans inom kort :S Fick även äckel-ankan kastad i ansiktet en gång. Hunden hade minsann inga skuldkänslor för det! Fick se lite film från Elins resa till Kanarieöarna och självklart åkte tvn på när Solsidan började...hehe...måste va världens roligaste program!!

När jag och Alexx skulle sova hittade jag en gul anka på min kudde...TACK! (som tur va inte noz anka utan en som jag vann på liseberg för några år sen) Alexx har humor.... =P

Lördag: Vaknade av att solen sken. Härligt! Serverade Alexx frukost och sen gick vi till HumSam igen för att dra ut lite papper. Men de va såklart stängt.. :/ Nåja, träffade Anja iallafall och fick en bok som ska användas till c-uppsatsen!

Prommenad ner till stan. Shoppade en primer på make up store och Alexx hittade lite kläder på Gina. Sen bar det av hem till mina föräldrar där det bjöds på lunch. Hela släkten var där och Alexx skötte sig bra =P Minsta brorsonen tittade mycket skeptiskt på henne dock när hon försökte bära honom. Men efter ett tag blev hon accepterad och fick till och med ett leende :)

Åkte hem igen och sen kom Rindi. Lagade enchilladas och jag har minsann en matlåda idag, hurra =) Det som är så gott!!

Kvällen avslutades hos Hanna som har fyllt 25! Present blev ett resturangbesök. Hon fick tre menyer i ett kort att välja på så nu hoppas jag hon snart bestämmer sig så vi kan spika datum, mums! Hon hade gjort supergod bål också med frysta bär i!

Här kommer lite bilder:

 Hanna och Alexx


 Jag och Rindi


 Tjejerna från klassen

Dock blev det en liten (läs:stor) besvikelse när helt fel låt vann melodifestivalen... Men det ska jag inte gå in mer närmre... då blir jag bara arg =P

Söndag: Har ungefär en miljon grejer att göra idag känns det som. P6-grejer, FF-grejer, Pm-grejer, imorn är de hemtenta och jag har inte pluggat :/ Nåja.. det är ju söndag.

Ikväll blir det iallafall middag hos Ann tillsammans med henne och Emma. Ska bli kul! Nä dax att sätta igång!

skallebang

Har idag redan lyckats slå huvudet i bokhyllan två gånger. Ska inte köpa en lott idag!! Nu dricks morgonkaffet tillsammans med juice, fil och min hemmalagade musli. Om 1 timme ska jag traska iväg till HumSam för att möta upp Alexx där. Blir pm-skrivande i Linkan idag och ikväll blir det myskväll hos Elin. Insåg nyss att det var stökigt hemma... skulle ju städat igår men det blev inte mycket med det.. ska hetsstäda lite nu för Alexx ska sova hos mig inatt. Det behöver ju inte ligga kläder på HELA golvet då iallafall :/


Pauline vs Gitarren

Igår va en bra dag! Pm-skrivande med Alex. Det gick väl inte direkt jättefort framåt.. men framåt gick det. Alex va lite missnöjd med det låga tempot men så kan de va ibland. Fick ju ihop en sida iallafall =) Efter det var det tentautlämning. (Ass det var den tentan jag tyckte gick så bra vet du... =P). Hade dessvärre fått reda på resultatet innan och det var INTE till belåtelse... 11,5/20!! Jag ska aldrig mer säga att en tenta gick bra!!! Dock så tyckte jag det var lite skumt för jag och Hanna hade skrivit typ samma saker och hon hade fått 17,5 p... inte rättvist ;) När jag fick tillbaka tentan blev jag iallafall glad. 17,5 p och VG i betyg. Läraren hade rapporterat in fel och jag klagar minsann inte :D Efter tentautlämning fikade jag med Simon och sen blev det lite mer plugg innan jag tog sista campusbussen hem. Hoppade av vid US och  gick hem till Hanna där middagen stod på bordet. Tror minsann hon kan få bli min hemmafru om hon ber snällt :D Kvällen avslutades med Kent i Cloetta Center. Jag är ju inget jättefan egentligen men tyckte ändå att konserten va jättebra!! Kul! Träffade Gabriella från ettan i kiosken och hon var på generöst humör och bjöd på gratis korv. Jå man tackar =)

Idag har jag varit i norrköping igen för föreläsning och pm-skrivande. Nu ska jag ta en pluggfri kväll och städa lägenheten och göra matlådor. Och sen viktigast av allt: Jag ska ge mig in i kamp med gitarren!!! Och jag ska vinna!!! Yeey 8)


Idétorka

Jag kommer inte på något att blogga om. Kul va?! :D Igår va jag hemma och plugga hela dagen och idag va jag i skolan och efter det har jag pluggat hemma. Weehaaaaa.... :( Pm-arbete och forskning... forskning och pm-arbete. Har lite att stå i nu..

Har bakat hastbullar idag (enbart för att komma från den engelska forskningen). De har jag inte bakat sen hemkunskapen i 8an eller va de va men de gick ju bra. Men lite väl små kanske? Va tvungen att äta 4 st + soppa för att bli mätt!

Kan ju passa på att gratulera Hanna som fyller 25 år idag! Inte en enda rynka hade hon fått under natten :)



GRATTTISSSS!! (bild snodd från Hannas facebook, det måste ju va lagligt eller hur?) :D

Nä nu ska jag läsa lite "Männens röster" och sen slänga mig i soffan!

Baklängesgasque och Vårkravall

När jag kom fram till norrköping igår såg jag min spårvagn stå inne. Och oj vad jag sprang!! Åkte uppför Drottninggatan och spårvagnen (eller okej en röst säger): Nästa, nya torget! Uppss.. lyckat, hade tydligen hoppat på fel spårvagn i hetsen. Dock så kom jag på, efter 20 sekunder i panik, att den ju faktiskt gick hela vägen hem till Alexx, ännu bättre än 3an med andra ord.

Genrep med Philip, uppfräshning, ombyte, förfest hos Rindi, halkade iväg till trappan, genomgång med SoCeR. TIME!!



Då det var baklängestema började jag och Alexx i graven. Till vacker musik återuppstod vi och tog oss ner till toastmasterbordet. Ju längre tiden gick blev vi allt yngre. Medelålder, föda-barn-tiden, tonåringar för att sedan avsluta som bebisar.



När vi hade avslutat/börjat med nationalsången så hade jag bajsat i blöjan. Tur att det var slut då =P
Var en skoj sittning och det såg ut som om även gästerna var nöjda :)

Efter sittningen övergick kvällen till Vårkravallen. Jag och Hanna röjde dansgolvet (nästan helt ensamma) och efter det träningspasset var vi svettiga i säkert en timme. Men kul va de!!

Vid stängning skulle vi förbi Donken men då kön sträckte sig till utgången gav vi upp den idén och begav oss hem till Rindi istället. Som tur var hittade vi en chipsskål och en popcornskål som slank ner i våra magar.

Imorse blev det frukost hos Rindi och sen ytterligare en frukost på Max. Kom hem och stupade i säng. Nu har jag vaknat och kollat på bilder från gårdagen. De två jag använt i inlägget är snodda från Pernilla (utan att be om lov... fy på mig...). Men nu vet ni att det inte är mina bilder iaf =P



skinnjacka

Åh har äntligen köpt en svart skinnjacka. Hade en brun innan men tyckte de va bra med lite förnyelse samt att svart passar till mer!! Dock hade jag ett starkt minne av att den kostade 1199 men tydligen var det önsketänkande. 1799 gick den på men då håller den förhoppningsvis ett tag =)

Har nu gjort hemmagjort musli till mamma och pappa, samt ätit fläskfilégryta (och självklart kaffe til efterrätt). Om en halvtimma går tåget, hörs!



!!euqsagsegnälkaB

Vaknade tidigt imorse. Om det beror på att jag slocknade kl 21.30 igår, eller om jag är nervös inför kvällen låter jag va osagt :)

Sitter och läser manus och dricker kaffe. Det här kan bli intressant. Bara allt klaffar så ska det nog gå bra. 108 sittande, huh..

Har insett jag att vill shoppa!!! Eller ja, det vill väl en tjej alltid men nu är jag extremsugen. Vill ha en svart skinnjacka jag kollat ut på MQ och massa smink från MUS. Synd bara att en ögonskugga ska kosta runt 15o spänn.. se vill man ju inte ha en utan många.. Och sen spontanshopping.. Bara ge sig ut på stan och köpa det man kommer över!! :D Wee!! (ring inte Lyxfällan nu, det är inte så illa som det låter..) Nåja, i sommar blir det ju jobb så lite måste man ju få unna sig! =P Å snart London, då vill man ju med shoppa. HÖJ CSN!! åhh...

Ska äta lunch hos Mam & Pap idag och 15.30 går tåget till Norrpan. Träning hos Alexx med Philip och sen till Rindi. Trappan 18.30. Sittning 19.30. Puh.. tur att man e utvilad iaf :)

Blir kul de här, nu kör vi!!

De tänkte ge mig den äckliga kakan...

Imorse flög jag upp ur sängen, redo att leva mig in i rollen som socialsekreterare Karolina. Åh jo men visst, workshopen gick bra och vi gjorde succe.. haha.. =P Helt ok workshop. Tre timmar gick rätt fort så de va skönt! Efter lunch satt jag med c-uppsatsen (eller rättare sagt pm:et som ska lämnas in snart) Forskning, forksning och forskning.. bara att plöja igenom.

Víd 15.30 smsade jag Hanna och frågade om hon skulle ta 16-bussen hem.

Hanna: Vi ska ha fira-att-vi-klara-tentan-fika hos Anna (i typ 15 minuter) Kom hit! Ska jag köpa en kaka till dig?
Jag: Ja tack =)

När jag kom hem till Anna visade det sig att de hade köpt den äckligaste kakan till mig.

Hanna: Det här är Annas kaka, det här är min. Och tycker jag inte om min så tar jag halva din!
Jag: Hmpf..


Vilken triumph när Hannas och Annas kakor var hårda och äckliga och min mjuk och kladdig av choklad!!! :D Mmmm...!!

urk...

ska aldrig mer äta chokladkaka... är extremt mätt och lyckades inte ens äta upp hela... ILLA!!! Fikan med Emma var väldans trevlig iallafall :) Trots stundande magknip! Tror lite sömn hjälper bra. Imorn ska jag spela Karolina, socialsekreterare (filfak.. jag vet) som får in en "sektavhoppare". Undrar vad som ska hända..... =P

go´natt go´natt

Apan i märkesbacken!

Mors!

Tror jag hade feber inatt för jag var helt kallsvettig. Hade bestämt mig för att stanna hemma från skolan men när klockan ringde mådde jag bra så det var bara att gå upp.. typiskt.. ;)

Trött och utan kaffe i magen vandrade jag mot bussen. Från ingenstans kom en apa framhoppande och väste: "Gå med i Holgerspexet!!". Sen tryckte apan upp en lapp i ansiktet på mig och jag kunde inte annat än skratta, ta lappen och gå därifrån. Brukar tacka nej till de såkallade "festeristlapparna" i vanliga fall men eftersom apan hade en grym inlevelse så ville jag uppmuntra honom lite ;) Men njae... Holgerspexet är nog ingenting för mig. Jag kommer aldrig spela apa, klängandes i märkesbacken iallafall :)

Grupparbetet idag gick toppen. Vi var lika effektiva som vi brukar och de som har seminarium mellan 9 och 12 imorn kommer att få se på rollspel.. hah..

Efter grupparbetet gick jag hem till Alexx. Det var time för lite c-uppsats- och toastmasterplanerande. Insåg att det inte alls är långt tills pm:et ska lämnas in och under tiden ska vi även skriva hemtenta så det är bäst att sätta igång nu. Men vi har ju våra artiklar (tack academic search premier) ijallefall!

Åh... jag fick en bonuscheck på MQ idag, värde 150 spänn. Det tyckte jag va generöst. Brukar ju bara få på typ 25 kr i vanliga fall. Är ju lite sugen på en skinnjacka jag sett där.. :)

Ikväll blire ner på stan och fika med Emma!


Man! I feel like a author

Sitter vid datorn med en stor kopp kaffe och sammanfattar en artikel om män som ringer in till en "helpline" gällande våld i nära relationer. Blev helt plötsligt väldigt pepp på att börja skriva c-uppsats! Shit, det här är ju intressant!!! Önskar bara jag satt i en röd stuga i skogen.. med ett fönster ut emot en blå sjö och solen lyste!! Känner mig som en författare... :)

attans att jag ska till norrköping snart... :(

pysseldag

jag...det är ju inte jättekul, det vill jag inte påstå. Men nödvändigt! Idag är jag "ledig" från skolan och då nalkas tvätt, evidensbaserad utvärdering, malning av engelska vetenskapliga artiklar, städning, kylrensning, förberedelse inför lördagen, bla bla bla... eftermiddagen avslutas med en tur till Norrköping för FF-möte på Trappan.

Hanna har för övrigt tvingat med min på kent nästa onsdag. Men de ska bli kul! Sitter och lyssnar in mig lite på deras senaste cd nu. Gjorde frukost imorse och satte mig vid köksbordet. Och kan ni gissa? Jag hade glömt kaffet!!! Shit...det har aldrig hänt förr... inte bra.. inte bra...ett tecken på ålderdom kanske. :/

Gjorde en dum grej igårkväll jag redan ångrar... frös in kladdkakan!! Vad ska jag äta nu då? Visst man kan a upp den ur frysen men... baka något nytt kanske? :D

Nä, om 7 minuter öppnar tvättstugan sina armar för mig! Hej

Tisdag kväll

(ännu mer fantasifullt, har en sån dag idag) :)

Har idag upptäckt tjusningen med "Academic search premier". Den sökmotorn kommer rädda min och Alexx c-uppsats!!! Hittade faktiskt lite tidigare forskning inom ämnet "kvinnors våld mot män" så nu är det bara att sätta igång och plöja engelska artiklar!

Har även besökt myrorna idag och köpt två bebismössor. Otroligt gulliga =P Vad halt det är idag förresten.. har hållt på att rasa ihop flera gånger :S

I min ugn ligger nu en kladdig chokladkaka (hoppas jag) som bara väntar på att få slinka ner i min mage. Helst hela på en gång. Den ska jag avnjuta framför tv´n idag gott folk!

tisdag

yes, en mycket fantasifull rubrik lyckades jag åstakomma =0) Vaknade en timma innan klockan skulle ringa men jag skyller på den långa power-napen igår!

Skulle som sagt hem till föräldrarna och leta kläder inför sittningen igår. Jag gick till busshållsplatsen, Ingen buss. Väntade. Väntade. Väntade. Nähä.. blev upplyst om att alla tätortsbussar var inställda från och med 17.46. Kan ni gissa vilken buss jag skulle åkt med? 17.47.. Ödets ironi... :/

Som tur var har jag en snäll mamma. De hade igår/inatt besök av en barnboksförfattare (långväga släkt) så mamma och hon var ute på sightsing. Blev upphämtad i en varm Audi så jag är nöjd! Blev att åka hem till dem, äta paj och sedan rota runt i garderoberna. Hittade kläder till mig och lite till Alexx också. Det här blir nog bra! Hade även lyxen att bli hemskjutsad (vad skulle de göra? sätta mig på en taxi?) av min snälle far!

Nu dricks det morgonkaffe och jag ska om en timme åka till norrköping för föreläsning. Har varit massa schemaändringar så igår trodde jag att jag skulle va ledig idag. Men icke... så blev det inte. Nåja jag skulle ju ändå till Norrköping för jag och Alexx ska fortsätta lördagsplanerandet och kanske c-uppsatsa lite idag!

power-nap

Har just vaknat upp efter en 2,5 h lång power-nap. Har till och med drömt. Då sover man djupt! Skööönt :) Jag har en förmåga att bli lite lat när det är lugnt i skolan. Eller lugnt och lugnt.. men det nalkas hemtenta denna gång och det behöver man ju inte plugga till ;)

Var uppe innan tuppen imorse och tog campusbussen kl 7. Dessvärre var halva gruppen sjuk (en med magsjuka. Jag säger bara: håll dig hemma!!) medan andra halvan hade omtenta. Bara jag och Sophia där så vi tog ett gemensamt beslut att åka hem igen =) Men ja hann lämna in min profileringslapp iallafall. Hoppas det blev rätt bara :/ Jaha vad ska man göra nu då?? Är snöstorm ute , annars hade de vart skönt med en promenad.

Ikväll ska jag iallafall till mamma och pappa för att äta middag och plocka ihop kläder till sittningen på lördag. Hoppas på att hitta någe bra :) Jag och Alexx ska ju va toastmastrar så då måste man va "fin" :D


RSS 2.0